Flora en Fauna

Ontdek wilde dieren en de prachtige flora

Het everzwijn
In de bossen rondom Le Mattas zwerven veel zwijnen. Tijdens wandelingen hoort u ze soms in het dichte struikgewas. Sommige zwijnen zijn zelfs zo nieuwsgierig dat ze ook overdag uw terras oplopen. Maar let op: het is verboden om zwijnen te voeren, hoe goedbedoeld ook.

De hagedis
Deze onschuldige diertjes kruipen in het struikgewas. Het blijft raadzaam om in het bos en in de tuin bedekkende kleding te dragen. Deze hagedissen doen geen kwaad, maar dat geldt niet voor de adders die je ook op Le Mattas en in de omgeving aan kunt treffen.

De adder
Loop in het bos niet op blote voeten en pas op met stenen optillen. Je kunt zomaar een adder laten schrikken, die bijvoorbeeld net als rechts op de foto in het zonnetje ligt op te warmen.

De vos
Een vos laat zich zelden zien, daarom is het zo bijzonder dat een vakantieganger een foto heeft kunnen maken. Deze vos had een manke poot en kwam bij de bungalows bedelen om een lekker hapje.

De fazant
Prachtig om te zien zo’n mannetjes-fazant. Het zien van deze dieren zorgt dat je nog meer geniet van de boswandelingen.

De krekel
Sommige mensen kunnen er niet van slapen, anderen vinden het knisperende geluid juist weer erg rustgevend. Een typisch geluid uit de Garrigues.

Flora
In het voorjaar bloeien er diverse orchideeën. Het zonneroosje en de bieslelie zijn ook ruimschoots vertegenwoordigd.