Zon en Water

Ontdek de Cèze , een snelstromend riviertje met prachtige stranden

La Cèze

De Cèze ontspringt in de Cevennen en stroomt door tot aan de Rhône. Tussen Tharaux en St. André de Roquepertuis perst de rivier zich meer dan 25 km door een kloofdal. In dit dal vindt u diverse strandjes, waar u goed kunt zwemmen, kanoën en zonnebaden. Net als de Ardèche heeft de Cèze aangenaam kanowater.

” Op een zomerdag liet de koning van Frankrijk zich over de rivier vervoeren. Bij een nauwe passage aangekomen, liet de goede man zich ontvallen: “très etroit” (nogal nauw). Waarop één van zijn dienaren hem aanvulde: “treize et trois font seize” en meteen toevoegde dat de rivier dus door de koning als Cèze verder door het leven zou gaan”

Plage du Roi:
Een oase van rust en het meest dichtbij Le Mattas. Het strand bestaat uit rivierkeien. Helder water, matige stroming. Aan de andere kant van de rivier loopt een wandelroute.

Peddeltochten over de rivier
Er zijn diverse mogelijkheden om een kano of kajak te huren. Bijvoorbeeld in Goudargues of bij Saint Ambroix. Bij de aankomstplek wordt u weer terug gebracht naar beginplek. De rivier is wat rustiger dan de Ardeche, dus het is goed te doen om samen met kleinere kinderen (met zwemvest) te peddelen.

Les Cascades des Sautadet bij het dorpje La Roque sur Ceze
Prachtige rotspartijen en watervallen. Veel klimmen en klauteren om steeds weer nieuwe fotomomenten te hebben.
Ontdek zelf de mooiste plek om te zonnebaden of te kijken hoe anderen van de rotsen springen.

Middellandse Zee

De dichtsbijzijnde kustplaatsen aan de Middellandse zee zijn Le Grau du Roi, le Grande Motte en Saintes Maries de la Mer. Deze plaatsen liggen in de Camargues. Het is ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Le Mattas als men de péage-route neemt.

U kunt prima zonnebaden aan het strand van L’Espigette vlakbij le Grau du Roi in de Camargues. Zeer breed strand. Omdat dit een beschermd natuurgebied is, zijn hier geen strandtentjes. Daarvoor kunt u beter terecht aan de stranden van Le Grau du Roi of le Grande Motte.
Tip: maak een fietstocht of wandeling door dit prachtige natuurgebied en ontdek de flamingo’s, de wilde paarden en stieren.