Seizoenen

Alle vier seizoenen zijn aantrekkelijk

Zomer

Het hoogseizoen is heerlijk voor gezinnen met kinderen in de schoolgaande leeftijd. De jeugd vindt elkaar snel bij het zwembad, het speeltuintje of bij de tennisbanen. ´s Avonds, wanneer het wat afgekoeld is, spreken de grotere kinderen met elkaar af bij het voetbalveld of bij de tafeltennistafels.

Het hoogseizoen is de drukste tijd op Le Mattas. Er is dan veel gezelligheid bij het zwembad en de tennisbanen. Maar ook dan is het heerlijk om toch de rust en de privacy te hebben op je eigen terras.

In de zomer zijn temperaturen van 35 graden eerder regel dan uitzondering. Het park ligt gunstig, het regent er bijna niet in de zomer. Open vuur bij de woningen is dan ook verboden vanwege het brandgevaar, maar op de dinsdagavonden is er de gezamenlijke barbecue bij de receptie en dan kun je naar hartelust je eigen meegenomen eten roosteren. 

Voorjaar en najaar
Ook in het late najaar/winter/ vroege voorjaar is het er fijn vertoeven. Veel bomen en struiken zijn “groenblijvers “. Er zijn veel bloeiende planten en bomen met prachtige bloesem. De natuur voelt dan nog fris aan; de stoffige droogte van de zomer schemert er nog niet doorheen. Het klimaat is dan zeer aangenaam. De natuur is dan op z’n mooist.

In het najaar is het in dorpjes en stadjes rustig. Minder toeristen en meer echt het Franse leven. Rommelmarktjes, brocanterieen, de liefhebbers kunnen hun hart ophalen.

In het voor- en najaar zijn de temperaturen nog altijd ruim tien graden hoger dan in Nederland. De maanden mei, juni, september en oktober zijn echt prachtig.

Het zwembad is vanaf 1 mei geopend, wanneer de watertemperatuur minstens 16 graden is. Het zwembad is niet verwarmd, maar wanneer de zon een paar dagen schijnt gaat dat vanzelf. En de strandjes bij de Ceze zijn altijd toegankelijk natuurlijk voor een duik!

In het voor- en naseizoen zijn de bungalows juist heel geschikt voor een rustige zonvakantie met zijn tweetjes, of een zonnige vakantie met kleine kinderen.

Winter

In de winter ligt er vaak een dik pak sneeuw wat een extra dimensie geeft aan de mooie omgeving.
De meeste bungalows hebben een openhaard of een houtkachel waar je na een stevige wandeling de dag kan eindigen met een goed glas wijn.
Zoek je het nog sportiever? Dan zijn er in de Cevennen ook nog wintersportfaciliteiten.
En vaak kun je in de winter met een beetje zon, prima buiten zitten. Het is daar dan al snel 15 graden of meer.