Faciliteiten op het park

Vrije toegang voor huurders

Le Mattas is een bijzonder bungalowpark. Vooral bijzonder door de mooie ligging van de bungalows. Het park ligt op een heuvel midden in de Garrigues vlakbij het dorpje Méjannes le Clap in het departement Gard. Bij de opbouw van het park is indertijd veel aandacht besteed aan het in stand houden van de oorspronkelijke, ongerepte natuur. De bungalows zijn omringd door veel groenblijvende dwerg- en steeneiken en heerlijk geurende wilde buxusstruiken. Langs de paden groeit oa tijm, rozemarijn, lavendel etc.. Een wandeling op het park is een echte geurbelevenis!

De particuliere eigenaren, voornamelijk Nederlands, hebben zich verenigd in een Vereniging van Eigenaren en een Nederlandse beheerder aangesteld die permanent op het park verblijft en o.a. zorgdraagt voor de collectieve voorzieningen zoals het zwembad, tennisbanen etc..

Het park bestaat uit 120 bungalows. Deze bungalows zijn opgetrokken uit wit gepleisterde steen. Elke bungalow heeft een eigen terrein van ca. 400 tot 600 m2 met natuurlijke vegetatie.

Er wordt veel aandacht besteed aan de goede sfeer en de veiligheid in het park. Ook de voorzieningen zijn erop gericht het speciale karakter te handhaven. De beheerder zorgt voor collectieve zaken zoals het “terrain des sports”, de receptie en het geven van informatie. Er zijn géén winkels, restaurants en disco’s op het park.  (Let op: voor de wat oudere jeugd die ’s avonds graag gaat stappen, zijn er nauwelijks tot géén georganiseerde activiteiten).
In het plaatsje Méjannes-le-Clap (3 km verderop) is er een bakker, supermarkt en enkele restaurants. 

Honden zijn toegestaan op het park mits aangelijnd.

Zwembad

Onmisbaar in het Zuid-Franse klimaat is een zwembad. Het meet 20 x 10 meter en het is 1,65 meter diep. Het peuterbad is 8 x 4 meter. Beide zwembaden worden omringd door een royaal betegeld zonneterras met zowel schaduw als zon. U kunt gebruikmaken van comfortabele ligstoelen. Het zwembad is al geopend in de meivakantie mits het overdag 16 graden of warmer is. Het zwembad is onverwarmd.

Tennisbanen

Naast het zwembad liggen twee hardcourt tennisbanen. Tijdens het hoogseizoen worden er toernooien georganiseerd.

Overig (sportief) vermaak

Er zijn verder mogelijkheden voor volleybal, basketbal, voetbal, tafeltennis en jeu de boules. Voor kinderen is er een speelterrein met schommels, glijbaan, een klimrek en dergelijke.

Een disco of restaurant bezit het park niet. Maar natuurlijk kun je in de omringende dorpjes genoeg echt authentieke Franse restaurantjes vinden en eigenlijk is dat nog veel leuker.

Receptie

Hoogseizoen (juli en augustus)
Geopend dagelijks van 08.30 – 12.00 en van 15.00 – 19.00 uur.
Laagseizoen (van september t/m juni)
Geopend maandag t/m vrijdag van 18.00 – 19.00 uur.

Brandpreventie en barbecuen

Het voorkomen van bosbrand geniet de hoogste prioriteit. Het gebied is het grootste deel van het jaar gortdroog en zeer brandgevoelig. Bosbrand levert direct gevaar op voor mens, dier en bebouwing en maakt het gebied voor vele jaren onaantrekkelijk.
Het is daarom niet toegestaan om in de warme zomermaanden te barbecuen bij de bungalow. U kunt gebruikmaken van een elektrische barbecue of mee doen aan de altijd gezellige gezamenlijke barbecue op het “terrain des sports”.